Coca-Cola spammer norske forum?

by bjorn on Monday, 2 October 2006

Det kan se ut til at giganten har kastet seg pÃ¥ “viral-marketing” bølgen, noe vi ogsÃ¥ har fÃ¥tt merke her pÃ¥ root.

Coca-Cola, et produkt som gir assosiasjoner til fedme, rustne spiker som blir blanke over natten, kokain og … “Coca Cola Beach” i Ungarn med øl til under ti kroner. Vel, nÃ¥ kan man legge til spam pÃ¥ denne listen. Det kan iallefall se ut slik.

Det hele begynte med noen tilsynelatende uskyldige meldinger i forumet. En bruker som kalte seg for “norge1” postet to meldinger med linker til “morsomme filmsnutter”. Ingen tenkte mer over det.

Før nso på freakforum gjorde folk oppmerksom på at meldingene kanskje ikke var så uskyldige likevel:

Jeg har lagt merke til spesielt en bruker på Freakforum som ved to anledninger har lagt ut filmer som enten har Coca-Cola produkter i seg eller nå sist omhandler Coca Cola Zero. Forrige gang omhandlet filmen to fotballkjendiser (Åge Hareide) som sitter og spiller Xbox og tilfeldigvis sipper på en Cola-flaske (som forresten endrer innholdsmengde hele tiden).

Denne meldingen ble også postet her på root.no. Og en knippe andre norske nettsteder, som blir dokumentert fortløpende i tråden hos freakforum.

Den andre meldingen er en filmsnutt som omhandler en noe krevende kjæreste og hennes “ser jeg feit ut i denne”-utbrudd. Den avslutter med Ã¥ reklamere for siden zeroismore.com – som ikke vil si noe om hva den egentlig reklamerer for.

Tar vi en titt pÃ¥ whois’en til zeroismore.com er det imidlertid rimelig klart:

Registrant: Coca-Cola Services S/A (COCACOLA996) 1424 Chausee de Mons Bruxelles, , 1070 BE Domain name: zeroismore.com

Yes. Coca-Cola igjen.

Hvilke bevis har vi så for at dette er reklame kjøpt & betalt av Coca-Cola Company?

Ingen. Men vi har disse indisiene:

  • En bruker kalt “norge1″ har postet identiske meldinger pÃ¥ en haug norske forum hvor det linkes til disse reklamefilene
  • “norge1″ er registrert med e-posten “norskeforum@” .. norskeforum, fordi – han skal reklamere i norske forum, eller?
  • “norge1″ poster meldinger fra en SVENSK IP. Og det er jo mistenkelig nok i seg selv.

Hva syntes dere? Diskuter her.

Freakforum tråd med liste over forum hvor meldingene er blitt postet.

{ 1 trackback }

Hvordan man ikke skal benytte sosiale medier som markedsføring (lær av Telenor) - Webforumet.no
Monday, 12 April 2010 at 12:59 pm

{ 5 comments… read them below or add one }

geirlur Tuesday, 3 October 2006 at 3:24 pm

Ufattelig

ole Tuesday, 3 October 2006 at 7:45 pm

Har hatt besøk av Cola jeg også, da under navnet maddog. Mr maddog ville gjerne få lagt inn en link til filmen om den slitsomme kjæresten.

bjorn Wednesday, 4 October 2006 at 4:28 pm

And the cat is out of the bag:
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=132981

ukjent Monday, 28 March 2011 at 7:00 pm

sjekk ut denne siden, og venligst legg gjerne inn noen spørsmål.

http://www.formspring.me/martinehei

Anniken Saturday, 4 February 2012 at 10:03 pm

Leave a Comment

Hva blir 10 pluss 10?

Previous post: Slik uskadeliggjør du en atombombe

Next post: Google kjøper YouTube?