Google kjøper YouTube?

by Roy Andre on Saturday, 7 October 2006

Google skal være i samtaler med YouTube om å kjøpe den populære videosiden for om lag 11 milliarder kroner i følge ferske rykter, skriver The Wall Street Journal.

YouTube ble stiftet av Chad Hurley og Steve Chan i 2005 i februar 2005, og er den mest populære videosiden på nettet. Ifølge det amerikanske nettstedet Forbes vises det over 100 millioner videoklipp på siden hver dag, samtidig som om lag 65.000 nye videosnutter lastes opp.

Et av de største problemene til YouTube er at de ikke har hatt en klar strategi på hvordan de skal tjene penger, og her kan kanskje Google være nøkkelen med sine annonseringsverktøy.

Google har selv lansert sin Google Video-side med noenlunde samme formål - og tjenesten har de seneste månedene blitt lansert i flere og flere land med lokal språkdrakt. Google har også startet samarbeid med flere TV- og film-produsenter for visning av deres innhold på Google Video.

Samme investeringsselskap Finansfirmaet som i sin tid hjalp Google i gang - Sequoia Capital - er samme investeringsfirma som nå har hjulpet litt over ett år gamle YouTube i gang.

Dersom Google kjøper YouTube vil det få en utvilsomt positiv effekt på selve tjenesten, men den store ulempen er at Google vil bli en altfor stor aktør på film-markedet, et marked som vokser i rekordfart. Yahoo har også forsøkt å kjøpe opp YouTube, men alle tilbudene har blitt avslått fra YouTube - inkludert et tilbud fra Google for kort tid siden.

Se oversikt over de største Video-sidene på nettet: http://online.wsj.com/public/resources/documents/info-googtube061006.html

Kilder: http://online.wsj.com/article/SB116014813857884917.html?mod=home_whats_news_us

{ 5 comments… read them below or add one }

bjorn Saturday, 7 October 2006 at 12:00 pm

Et annet problem som YouTube har, er at kjøperen må være klar for å bli saksøkt av diverse rettighets-syndikat som f.eks. Disney el.l. ettersom de har endel kopibeskyttet materiale på sidene sine.

Personlig syntes jeg det hadde vært flott om Google kjøpte YouTube. Jeg liker tjenesten og kunne godt tenkt meg at den blir kjøpt av noen som både har intensjon, råd og muligheter til å sørge for at den ikke blir tatt ned av et par rettsaker.

bjorn Saturday, 7 October 2006 at 12:02 pm

En ting til .. det var forresten TechCrunch som var først ute med disse ryktene, ikke WSJ ;-)

øyvind Saturday, 7 October 2006 at 12:47 pm

ufattelige summer det er snakk om.. for et nettsted med videosnutter.

bjorn Tuesday, 10 October 2006 at 7:20 am
Roy Andre Tuesday, 10 October 2006 at 12:08 pm

Leave a Comment

Hva blir 20 minus 10?

Previous post: Coca-Cola spammer norske forum?

Next post: Hva er poenget med å se på nyhetene?